Beter 3West

 

Wij zijn blij en trots dat we kunnen aankondigen dat we erin zijn geslaagd de klussendienst van watTwest samen met ContourdeTwern om te zetten naar een nieuw initiatief in onze wijk: Beter3West.

Beter3West

Deelnemers aan Beter3West voeren klussen uit in de wijk. De mensen die de werkzaamheden doen zijn gepensioneerden, mensen die een re-integratietraject volgen, stagiairs en buurtbewoners die door omstandigheden niet meer (volledig) kunnen werken. Zij werken op vrijwillige basis.

De klussen dragen bij aan de leefbaarheid en sociale samenhang in de wijk en bezorgen de deelnemers een zinvolle en leuke tijdsbesteding. Het gaat altijd om karweien die door een gebrek aan geld en mogelijkheden eerder bleven liggen. Denk aan de prikploeg die de straten en pleinen ontdoet van afval, het repareren van fietsjes van een kinderdagverblijf, onderhoud van schoolpleinen en het schilderen van meubels voor een basisschool.

Steeds vaker worden ook bij wijkbewoners thuis klussen uitgevoerd. Dan gaat het vaak over ouderen, alleenstaande moeders en mensen die een beperking hebben. In ieder geval mensen die een bepaalde klus zelf niet kunnen aanpakken. De deelnemers helpen dan bijvoorbeeld bij het in elkaar zetten van een kast, tuinonderhoud, schilderwerk of laminaat leggen.

De bewoners bij wie een karwei wordt geklaard, doen ook iets terug. Ze bakken een taart, geven een klein geldbedrag voor de pot of mensen werken zelf een dagje mee, bij ons of bij een andere organisatie.

Maatwerk

Beter3West is boven alles maatwerk. Als iemand aan de slag wil, wordt gezocht naar een klus die echt bij hem of haar past. Qua planning moet het haalbaar zijn, maar de klus moet ook aansluiten bij iemands talent, passie of ambitie. Daarnaast zoeken we een maatje om mee samen te werken. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten: niet alleen wijkbewoners hebben er profijt van want er is weer een klus geklaard, het levert de klusjesmannen en -vrouwen ook veel op.

Wil je meer informatie of zelf iets betekenen voor jouw buurtgenoten? Neem dan contact op met coördinator Pim Roijakkers (06 446 60 353 - pimroijakkers@contourdetwern.nl) of met werkcoach Marlijn Doedee (06 120 41 150 - beter3west@contourdetwern.nl) of kom langs. Wij zijn op woensdag aanwezig op wijkcentrum 't Sant, bij de ingang meteen rechts. Je kunt ook onderstaand formulier invullen.


Een klus voor Beter3West?

1. Bel of mail ons met je vraag (of vul onderstaand contactformulier in)
2. In overleg kijken wij wat er gedaan moet worden
3. We maken samen een afspraak wanneer de Beter3West bij je aan de slag gaat.