Digicafé


Leren omgaan met verschillende toepassingen en programma’s? Weten wat er allemaal met je smartphone, tablet of laptop kan? Neem je eigen telefoon of tablet mee en geef aan waarmee je moeite hebt. De cursusleider zal je daar graag mee helpen.
In wijkcentrum 't Sant, iedere woensdag van 13.30 tot 15.30 uur in de Kleizaal (2e verdieping). Kijk in onze activiteitenagenda wanneer we er zijn.


Themamiddagen

In samenwerking met de Bibliotheek en het Taalhuis organiseert het Digicafé regelmatig themamiddagen. Thema's de aan de orde komen zijn bijvoorbeeld phishing en andere gevaarlijke emails, en werken met je digID. Suggesties zijn altijd welkom.

De eerste themamiddag van dit jaar behandelt foute emails en cookies. Hoe herken je fishing emails en wanneer is de email wel van je bank? Wat zijn cookies en hoe ga je ermee om? Dit thema wordt op 7 maart behandeld. Je bent om 13:30 uur van harte welkom in de Kleizaal.

Tijdens de tweede themamiddag legt Frans uit waarom het belangrijk is je computer steeds te updaten. Ook antivirus-programma's worden besproken. Dit thema wordt op 16 mei behandeld. Je bent om 13:30 uur van harte welkom in de Kleizaal.


Gratis cursus 'Klik & Tik: De basis + het internet op!' door Bibliotheek en Taalhuis

Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven: bankzaken regelen, een reis boeken, een baan zoeken, tweedehands koopjes, informatie van uw woningbouwvereniging, gemeente en overheid.

Met 'Klik & Tik: het internet op!' leer je bijvoorbeeld:
- Hoe je zoekt op internet en websites bekijkt
- Hoe je e-mailt
- Hoe je formulieren aanvraagt en invult
- Hoe je bestanden op de computer zet (downloaden).

Een nieuwe cursus start in september, informeer bij de bibliotheek of de begeleider in het digicafé hoe je je kunt inschrijven.


Cursus Samen Online door ContourDeTwern

Tijdens de cursus Samen Online geven jongeren computerles aan ouderen. Zij delen hun kennis en slechten meteen de generatiekloof. Gedurende 8 weken nemen ROC studenten ouderen mee op een ontdekkingsreis langs de mogelijkheden van de computer en het internet.

De cursus kost 25 euro (kan via de meedoenregeling), daarvoor krijg je naast de les een cursusboek en koffie of thee tijdens de pauze.

Een nieuwe cursus start in november, informeer bij ContourDeTwern hoe je je kunt inschrijven.