Welkom bij watTwest

 

watTwest staat voor 'Werken Aan de Toekomst van Tilburg West' en is actief in de wijken Wandelbos, de Reit en 't Zand. De wijkcoöp zorgt door en voor bewoners voor een betere leefbaarheid in de eigen buurt. Speerpunten hierbij zijn leren, werken en de wijk.

Ons kantoor


Ons team


Activiteitenagenda

Er zijn momenteel geen berichten.Overig nieuws


Terug naar overzicht

09-11-2017

WatTwest Zwaait Twee Medewerkers Uit

Donderdagavond 9 november kwam het team van watTwest inclusief aanhang bij elkaar bij Peerke Donders. Hier werd, onder het genot van een lopend buffet, afscheid genomen van twee medewerkers van het eerste uur die beiden, om verschillende redenen, vertrokken bij watTwest.

Bestuursvoorzitter Annette Alberts sprak hen toe. Beiden zijn langer bij watTwest betrokken dat het huidige bestuur van de wijkcoöp. Zij gaf aan dat Carla en René in die lange tijd bij watTwest, zowel onder de vlag van stichting Werkpunt Tilburg als bij de huidige wijkcoöp, roerige tijden hebben meegemaakt. Het onverwachte overlijden van een vrijwilliger van de klussendienst afgelopen zomer was daarin een recent dieptepunt. Een hoogtepunt is dat de buurTent, reeds actief bij de stichting, deze maand november vijf jaar bestaat: volgens het archief werd de eerste buurTent op 20 november 2012 opgezet.

Carla de Laat begon als vrijwilliger bij watTwest, maar kreeg na anderhalf jaar een baan aangeboden als floormanager. Nadat bleek dat de stichting financieel niet meer levensvatbaar was heeft zij tot het eind meegeholpen de zaak netjes af te sluiten. Toen dit gebeurd was, wilde het bestuur van de wijkcoöp graag gebruik blijven maken van haar kennis en expertise, en bood haar daarom een, zij het kleinere, aanstelling bij de wijkcoöp aan. Nu ze op haar kleindochter gaat passen heeft ze haar baan opgezegd, maar blijft ze het dankbare bestuur ondersteunen bij de bestuursvergaderingen.

Tevens werd afscheid genomen van René Dupont. Hij begon als vrijwilliger bij de klussendienst, ook onder de vlag van de stichting. Later kreeg René een betaalde functie bij de buurTent. Bij de overdracht van de buurTent van de stichting naar de wijkcoöp ging René natuurlijk mee. De klussendienst is René altijd blijven doen, en in het laatste jaar werd dit voor watTwest steeds belangrijker. René heeft een andere baan gevonden en heeft daarom ontslag genomen bij watTwest.

Als dank voor de bewezen diensten ontvingen Carla en René een bos bloemen van penningmeester Wim Adriaansen.

 20171109 foto.jpg


Terug naar overzicht