Welkom bij watTwest

 

watTwest staat voor 'Werken Aan de Toekomst van Tilburg West' en is actief in de wijken Wandelbos, de Reit en 't Zand. De wijkcoöp zorgt door en voor bewoners voor een betere leefbaarheid in de eigen buurt. Speerpunten hierbij zijn leren, werken en de wijk.

Ons kantoor


Ons team


Activiteitenagenda

Er zijn momenteel geen berichten.Overig nieuws


Terug naar overzicht

04-04-2017

BuurTent Opgezet in Tilburg Centrum

Dinsdag 4 april werd de buurTent uitgepakt en opgezet in de Korte Tuinstraat. In een woning gelegen aan de Langestraat zijn indringers zaterdag 1 april of zondag 2 april het pand binnengegaan. De bewoners waren dat weekend afwezig. Bij terugkomst op zondag om 19.30 uur bemerkte de huurder dat de woning geheel was doorzocht, en verschillende goederen zijn ontvreemd.
Bij onderzoek bleken de inbrekers over de achterpoort geklommen te zijn. Daarna heeft men het cilinderslot uitgeboord. Een gedeelte van het cilinderslot werd later teruggevonden in de achtertuin.

Door deze inbraak werd door de politie en gemeente Tilburg de hulp ingeroepen van het team van de buurTent. Vooraf aan deze actie werden 80 huishoudens uitgenodigd in de directe omgeving van het slachtoffer. De bijeenkomst in de tent werd bezocht door 18 omwonenden.
Het team informeerde de bezoekers over het belang van het sluiten van ramen en deuren bij het verlaten van de woning. Het televisiespotje met Harm Alarm kreeg hierbij de aandacht. Ook werd geadviseerd om bij verdachte situaties altijd het alarmnummer 112 te bellen. Daarnaast werden de bewoners geïnformeerd over het vernieuwde politiekeurmerk hang- en sluitwerk.
Twee bezoekers melden zich voor de wijk WhatsApp.

Naast het vaste team van de buurTent waren aanwezig de heren G. Coppens, agent van politie bureau centrum, en M. Hermans, van MH Beveiligingstechniek, beide ter ondersteuning van het team.
De buurTent is een initiatief van watTwest. Vrijwilligers en medewerkers geven preventieve informatie over woninginbraken en straatroof. Daarnaast zijn twee medewerkers gecertificeerd voor het geven van vernieuwde politie keurmerk hang-/ en sluitwerk, en worden slachtoffers begeleid.

 20170404 foto.jpg


Terug naar overzicht