Welkom bij watTwest

 

watTwest staat voor 'Werken Aan de Toekomst van Tilburg West' en is actief in de wijken Wandelbos, de Reit en 't Zand. De wijkcoöp zorgt door en voor bewoners voor een betere leefbaarheid in de eigen buurt. Speerpunten hierbij zijn leren, werken en de wijk.

Ons kantoor


Ons team


Activiteitenagenda

Er zijn momenteel geen berichten.Overig nieuws


Terug naar overzicht

11-04-2017

BuurTent Bezoekt Tilburg Zuid

Dinsdagavond 11 april om 18.30 uur werd de buurTent vervoerd naar de wijk Korvel. In een woning gelegen aan de Laarstraat had een inbraak plaatsgevonden. Vrijdagavond 7 april hadden de bewoners het pand verlaten. Bij terugkomst die nacht konden zij de voordeur, waardoor zij de woning eerder verlaten hadden, niet meer openen. Tevens geconstateerden zij braaksporen aan de voordeur. De bewoners hebben vervolgens contact gezocht met de politie. De politie ging als eerste de woning in, en bemerkten dat er ingebroken was. Welke goederen ontvreemd zijn is nog niet bekend.

Door dit delict werd door de politie en gemeente Tilburg de hulp ingeroepen van het team van de buurTent. Vooraf aan deze actie werden door twee leden van het team 80 huishoudens genodigd. De bijeenkomst in de tent werd bezocht door 8 omwonenden. De bezoekers werden geïnformeerd om altijd bij het verlaten van de woning ramen en deuren te sluiten. Ook verlichting in en om het huis schrikt inbrekers af. Het team was verheugd dat de recent gebouwde huizen in de buurt over het vernieuwde politiekeurmerk hang- sluitwerk beschikken.

Ook werd door de bezoekers vermeld dat de gemeente Tilburg in de afgelopen periode een wijkbijeenkomst gehouden had. Tijdens deze avond werden de wijkbewoners over de wijk WhatsApp geïnformeerd. Verschillende omwonenden hebben zich tijdens die avond aangemeld.
Naast het vaste team van de buurTent, was het team van buurtpreventie Korvel – Sint Anna aanwezig.

De buurTent is een initiatief van watTwest. Vrijwilligers en medewerkers geven preventieve informatie over woninginbraken en straatroof. Daarnaast zijn twee medewerkers gecertificeerd voor het geven van informatie over politiekeurmerk hang- sluitwerk, en worden slachtoffers begeleid.

 20170411 foto.jpg


Terug naar overzicht