Welkom bij watTwest

 

watTwest staat voor 'Werken Aan de Toekomst van Tilburg West' en is actief in de wijken Wandelbos, de Reit en 't Zand. De wijkcoöp zorgt door en voor bewoners voor een betere leefbaarheid in de eigen buurt. Speerpunten hierbij zijn leren, werken en de wijk.

Ons kantoor


Ons team


Activiteitenagenda

Er zijn momenteel geen berichten.Nieuws

Beter3West Maakt Vliegende Start

Beter3West Maakt Vliegende Start

De klussendienst van watTwest heeft dit voorjaar een doorstart gemaakt in de vorm van Beter3West. We zijn met enkele vrijwilligers begonnen, maar inmiddels hebben we 20 enthousiaste klussers.

Op dinsdag, woensdag en donderdagochtend gaan zij aan de slag in de wijk, om klussen te doen bij mensen met een smalle portemonnee. Voor de klussen wordt een tegenprestatie gevraagd, die in overleg met de bewoner wordt vastgesteld.

Heeft u zelf een klus (en een smalle portemonnee), of kent u iemand die wel wat hulp kan gebruiken? Neem dan contact op met Marlijn: 06 - 12 04 11 50.

Laatste buurTent Oude Stijl

Laatste buurTent Oude Stijl

Dinsdagavond 6 februari 2018 om 18.30 uur werd de buurTent opgezet in Tilburg centrum, op de hoek bij de ijssalon. In een nabij gelegen studentenhuis had een inbraak plaatsgevonden. De bewoonster hoorde dat tussen 2 februari 07.30 uur en 3 februari 12.45 uur er een raam stuk was gemaakt. Verschillende goederen zijn meegenomen. In die nacht van vrijdag op zaterdag heeft een man aan de deur geklopt bij een huisgenoot, waarbij hij aangaf dat een auto in de weg stond. De huisgenoot vertelde dat de auto niet van hem was, en ging weer naar bed.

Pamela schreef in de mail dat dit haar laatste actie was. Na vier jaren heeft Pamela een andere baan geaccepteerd buiten Tilburg. Het gehele team van de buurTent (aanwezig op deze gedenkwaardige avond) alsmede alle vrijwilligers van watTwest wensen Pamela veel plezier en succes in haar nieuwe baan. Door het wegvallen van Pamela zal de buurTent in de toekomst minder vaak en op een andere manier ingezet worden.

Digicafe Themamiddag Facebook

Digicafe Themamiddag Facebook

Woensdag 13 december om 13.30 uur vond opnieuw een themamiddag van het Digicafé plaats. Het thema was deze keer Facebook en privacy. De middag werd gepresenteerd door de heer F Claassens, vrijwilliger bij wijkcoöp watTwest.

Vooral bij senioren is Facebook populair. Via Facebook kunnen eenvoudig contacten gelegd worden, waarna informatie gedeeld kan worden over bijvoorbeeld vakantie en tripjes. Toch moet men voorzichtig zijn over wat men vermeldt op Facebook. Als je op Facebook zet dat je een ernstige ziekte hebt, ontvang je daarna allerlei informatie over die ziekte. Dat kan nuttig zijn. Maar ook zorgverzekeraars en banken kijken mee, waardoor je problemen kunt krijgen als je je zorgverzekering wil veranderen of een hypotheek wilt afsluiten. Houd er ook rekening mee dat inbrekers ook meekijken. Als je op vakantie of een dagje weg gaat, zet dit dan niet van tevoren op Facebook, maar meld het pas als je terug bent.

Facebook is voor particuliere gebruikers gratis. Maar om de kosten betaald te krijgen, betalen bedrijven wel voor Facebook. Zij krijgen allerlei informatie die door Facebook voor ze verzameld wordt uit de gegevens die particulieren erop zetten. Hierdoor ontvang je informatie die inhaakt op wat je op Facebook gezet hebt, waarbij natuurlijk reclame gemaakt wordt om de producten van die bedrijven te verkopen. Dus als je net een kleine gekregen hebt, kun je luierreclames verwachten. Ook je geloofsovertuiging en politieke kleur worden geregistreerd en gebruikt.

Ga daarom bewust om met Facebook en met wat je daarop deelt. Ga naar instellingen in Facebook en zet bijvoorbeeld camera en microfoon uit. Let ook op spam en vriendschapsbezoeken van onbekenden, negeer deze. Zorg er ook voor dat een familielid of vriend gemachtigd is om bij overlijden het account te beëindigen. Facebook heeft de mogelijkheid om foto’s of artikelen te verwijderen.

In het nieuwe jaar gaat het Digicafé enkele thema’s herhalen. Ook wordt gezocht naar nieuwe thema’s. Vanaf 10 januari kunnen bezoekers elke woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur terecht in de Kleizaal van wijkcentrum ’t Sant voor alle vragen over de smartphone, tablet of laptop.

Overig nieuws


Terug naar overzicht

10-10-2017

watTwest Ondersteunt Feestelijke Opening NODM-Woning

Op dinsdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, werd de Duurzame Huizen maand van de gemeente Tilburg afgetrapt. In de wijk Quirijnstok werd op die avond de eerste particuliere Nul-op-de-Meter woning opgeleverd. WatTwest ondersteunt deze actie door de tenten te leveren en de bezoekers van koffie en thee te voorzien.

De opgeleverde woning is de eerste koopwoning in Tilburg die op jaarbasis evenveel stroom opwekt als zelf gebruikt. De bewoners van het huis gelegen aan de Sullivandreef werden in het zonnetje gezet. Uit handen van wethouder B de Vries (Milieu en duurzaamheid) ontvingen zij een cheque en een bos bloemen. "Een innovatief project waar installateurs, aannemers en ontwerpers intensief voor hebben samengewerkt", aldus de wethouder. Er zijn zonnepanelen geïnstalleerd, een zonneboiler, een warmte-terugwin-unit en uiteraard veel isolatie. De gasmeter is uit de meterkast verdwenen.

Tilburg heeft als doel om in 2045 een klimaatneutrale stad te zijn. De gemeente wil woningeigenaren stimuleren om energie te besparen door hun huis te isoleren, zelf duurzame energie op te wekken en energiezuinige apparaten aan te schaffen. De woning aan de Sullivandreef is er één van 108 huizen van hetzelfde type. De gemeente hoopt dat het goede voorbeeld gevolgd wordt.

Daarom krijgen de bewoners van de andere 107 woningen tijdens deze bijeenkomst een demonstratie van woonconnect.nl. Via een digitale sleutel kan de bewoner inloggen en ziet dan zijn of haar woning, inclusief bijvoorbeeld de dakkapel of uitbouw die de woning heeft. Op de website kan de bewoner zien welke duurzame maatregelen gerealiseerd kunnen worden en wat dit kost en oplevert. De gezinssamenstelling en het dagritme (overdag wel of niet thuis) kunnen ingesteld worden. Zo is vrij nauwkeurig te bepalen hoeveel energie bespaard kan worden met elke maatregel.

Nieuwsgierig geworden? Op www.woonconnect.nl vindt u meer informatie. Bij 'Woningconfigurator Van Wanrooij' ziet u een demonstratie van wat de bewoners kunnen zien.

 20171010 foto.jpeg
 20171010 foto.jpeg


Terug naar overzicht