Welkom bij watTwest

 

watTwest staat voor 'Werken Aan de Toekomst van Tilburg West' en is actief in de wijken Wandelbos, de Reit en 't Zand. De wijkcoöp zorgt door en voor bewoners voor een betere leefbaarheid in de eigen buurt. Speerpunten hierbij zijn leren, werken en de wijk.

Ons kantoor


Ons team


Activiteitenagenda

Er zijn momenteel geen berichten.Overig nieuws


Terug naar overzicht

10-10-2017

watTwest Ondersteunt Feestelijke Opening NODM-Woning

Op dinsdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, werd de Duurzame Huizen maand van de gemeente Tilburg afgetrapt. In de wijk Quirijnstok werd op die avond de eerste particuliere Nul-op-de-Meter woning opgeleverd. WatTwest ondersteunt deze actie door de tenten te leveren en de bezoekers van koffie en thee te voorzien.

De opgeleverde woning is de eerste koopwoning in Tilburg die op jaarbasis evenveel stroom opwekt als zelf gebruikt. De bewoners van het huis gelegen aan de Sullivandreef werden in het zonnetje gezet. Uit handen van wethouder B de Vries (Milieu en duurzaamheid) ontvingen zij een cheque en een bos bloemen. "Een innovatief project waar installateurs, aannemers en ontwerpers intensief voor hebben samengewerkt", aldus de wethouder. Er zijn zonnepanelen geïnstalleerd, een zonneboiler, een warmte-terugwin-unit en uiteraard veel isolatie. De gasmeter is uit de meterkast verdwenen.

Tilburg heeft als doel om in 2045 een klimaatneutrale stad te zijn. De gemeente wil woningeigenaren stimuleren om energie te besparen door hun huis te isoleren, zelf duurzame energie op te wekken en energiezuinige apparaten aan te schaffen. De woning aan de Sullivandreef is er één van 108 huizen van hetzelfde type. De gemeente hoopt dat het goede voorbeeld gevolgd wordt.

Daarom krijgen de bewoners van de andere 107 woningen tijdens deze bijeenkomst een demonstratie van woonconnect.nl. Via een digitale sleutel kan de bewoner inloggen en ziet dan zijn of haar woning, inclusief bijvoorbeeld de dakkapel of uitbouw die de woning heeft. Op de website kan de bewoner zien welke duurzame maatregelen gerealiseerd kunnen worden en wat dit kost en oplevert. De gezinssamenstelling en het dagritme (overdag wel of niet thuis) kunnen ingesteld worden. Zo is vrij nauwkeurig te bepalen hoeveel energie bespaard kan worden met elke maatregel.

Nieuwsgierig geworden? Op www.woonconnect.nl vindt u meer informatie. Bij 'Woningconfigurator Van Wanrooij' ziet u een demonstratie van wat de bewoners kunnen zien.

 20171010 foto.jpeg
 20171010 foto.jpeg


Terug naar overzicht